Jeu de Boules Gezelschap "De Acehofboulers"

01 augustus 2023


Welkom bij  Jeu de Boules Gezelschap "De Acehofboulers".
Hieronder vindt u informatie over Jeu de Boules, het gezelschap "De Acehofboulers" en de mogelijkheden om Jeu de Boules te spelen.

Wat is Jeu de Boules?  
Jeu de Boules is een mooie sport, die vooral in Frankrijk op de meest uiteenlopende pleintjes wordt gespeeld. Eigenlijk is de benaming “petanque”. Iedereen kan er aan meedoen, zowel jong als oud. Het doel van het spel is een dikkere bal, de boule, zo dicht mogelijk bij een klein balletje, het but, te werpen. Degene, die de boule(s) het dichtst bij het but heeft liggen, heeft gewonnen. Er zijn diverse spelvormen:
·         één tegen één, tête á tête genaamd (ieder speelt met drie ballen)
·         twee tegen twee, doublettes genaamd (ieder speelt met drie ballen)
·         drie tegen drie, triplettes genaamd (ieder speelt met twee ballen)

De Acehofboulers
Het Jeu de Boules Gezelschap bestaat sinds 2017 en speelt op de 7 banen van het BoulesParc, gelegen op het terrein van de tennisvereniging De Acehof. De Acehofboulers maken gebruik van het mooie clubgebouw en het gezellige terras van de tennisvereniging.
De leden spelen hun georganiseerde wedstrijden op de maandagmiddag (aanvang 13.30 uur). Daarnaast kan op verzoek gespeeld worden op de woensdagmiddag (aanvang 13.30 uur) en op de donderdagavond (aanvang 18.30 uur). De Acehofboulers spelen met eigen materiaal. De wedstrijden kenmerken zich door een sportief, maar vooral ook een gezellig samenzijn. 

Lidmaatschap
Indien u interesse hebt in een lidmaatschap, neem dan contact op met Frans Draaijer, telefoon 06 2701 1599 of stuur een mail naar [email protected]. De contributie bedraagt € 40,- per jaar (tarief 2023). 
U kunt zich hier ook direct aanmelden als lid van De Acehofboulers.

Baanverhuur
Het is mogelijk voor niet-leden om banen te huren en het spel, al dan niet onder leiding van ervaren Acehofboulers, te spelen. Er kan desgewenst ook gezorgd worden voor de benodigde spelmaterialen.
Op het BoulesParc worden zo regelmatig vriendengroepen, buurtgezelschappen en teams van sportverenigingen verwelkomd.
Wilt u gebruik maken van de banen, neem dan contact op met Jos Ypma, telefoon 06 2000 1847 of stuur dan een mail naar [email protected].
De baanhuur bedraagt € 60,- (tarief 2023).

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

|

TV De Acehof

Sportlaan 8
7651 LD Tubbergen

KVK-nummer

40073107